A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Storitve2023-05-24T15:58:41+02:00

Storitve

Poleg osnovnih storitev, ki temeljijo na zagotavljanju kakovostne in varne oskrbe za starejše v SeneCuri Vojnik,  nudimo tudi številne podporne storitve. Te omogočajo, da je bivanje pri nas pestro, opolnomočeno ter da imajo tako naši stanovalci, sodelavci kot obiskovalci možnost koriščenja le-teh že v sami organizaciji.

Življenje v domu

V SeneCura Vojnik imajo stanovalci možnost vključevanja v celo paleto aktivnosti in zagotovo najde vsak nekaj zase, za »svojo dušo«.

Največ stanovalcev se udeleži zabavnih prireditev, ki potekajo skoraj vsak četrtek popoldan v našem Domu. Največkrat nas obiščejo ansambli narodnozabavne glasbe, folklorne skupine, pevskih zborov ali gledaliških skupin. Vsako leto imamo več kot 35 prireditev, katerih se z veseljem udeležijo tudi svojci naših stanovalcev in drugi obiskovalci.

Za stanovalce, ki praznujejo v tekočem mesecu rojstni dan, pa pripravimo še posebno praznovanje. Posladkamo se ob torti, katero za stanovalce pripravijo v domski kuhinji, nazdravimo s kozarčkom vina, otroci iz sosednjega Vrtca Mavrica pa stanovalcem zapojejo in zaplešejo.

Vsak ponedeljek, torek in četrtek se med 10.00 in 11.30 stanovalci zberejo na prostočasovnih aktivnostih, kjer pod vodstvom delovne terapevtke izvajajo vaje za finomotoriko rok, se v parih igrajo razne družabne igre ali izdelujejo prave male umetnije iz stekla, papirja, kartona, lesa, prejce in drugih materialov. Tudi marsikatera jopica ali zokni za pravnučka so nastali na prostočasovnih aktivnostih. Ob petkih pa se prav tako dobimo ob 10.00 na tomboli ali kino predstavi.

Srede so obarvane z bolj »resno tematiko«. Vsako prvo sredo v mesecu imamo ob 10.00 sestanek stanovalcev, kjer imajo stanovalci možnost podati svoje predloge in pripombe, popoldan ob 16.00 pa se strokovni delavci doma srečajo s svojci na sestanku svojcev. Vsako drugo sredo v mesecu pripravi vodja prehrane za stanovalce predavanje »Pol ure o zdravi prehrani«, stanovalci pa imajo možnost podati svoje želje, kaj si želijo v prihajajočem mesecu na jedilniku. Vsako tretjo sredo v mesecu vodja zdravstvene nege in oskrbe za stanovalce pripravi predavanje s koristnimi nasveti na temo »Pol ure za zdravje«. Zadnja sreda v mesecu je polna smeha, saj je na ta dan (po želji seveda) redno mesečno preverjanje telesne teže, občasno pa stanovalcem tudi izmerimo krvni pritisk in krvni sladko. Po tehtanju vedno nastanejo zelo vroče debate o tem, kdo je krivec, da je tehtnica pokazala kakšen kilogram preveč.

Tudi za športne aktivnosti poskrbimo v Domu. Poleg redne telovadbe v domski telovadnici in na oddelkih, imajo stanovalci možnost kegljanja, sprehoda po domskem parku, kjer se v poletnih dneh velikokrat shladimo ob sladoledu in v senci, ki jo nudi domski kozolec. V mesecu juliju 2010 smo ob domskem kozolcu za stanovalce uredili še balinišče in rusko kegljišče. Nekateri stanovalci trdijo, da je tudi igranje kart naporen šport in se dnevno srečujejo ter igrajo tarok, remi ali šnops.

Vsak dan ob 16.30 uri imamo v domski kapelici sveto mašo, g. Franc Brecl, upokojen duhovnik in stanovalec našega Doma, pa redno obišče tudi tiste stanovalce, kateri se je zaradi zdravstvenih težav ne morejo udeležiti.

Skupaj z Osnovno šolo Vojnik in celjskimi srednjimi šolami izvajamo program prostovoljstva, v okviru katerega naše stanovalce obiskujejo mladi prostovoljci.

Kot Dom skrbimo, da imajo možnost udeležbe na aktivnostih vsi stanovalci, tudi težje pokretni oz. nepokretni in da je življenje naših stanovalcev kvalitetno in polno.

Skip to content