A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

2. medgeneracijski tabor – Poučna sreda

2023-07-21T15:01:34+02:00

Tretji dan našega druženja smo pričeli s spoznavanjem službe delovne terapije in fizioterapije. Delovna terapevtka Sanja je otrokom s praktičnimi primeri predstavila omenjeni službi. Otroci so preizkusili različne terapevtske in didaktične pripomočke, ki jih pri svojem delu uporabljata delovna in fizioterapevtka. Spoznali so tudi pripomočke za mobilnost, in sicer so se naučili vožnje z invalidskim vozičkom, hoje s hoduljo, berglami, palicami in rolatorjem na kolesih. Med druženjem v prostorih delovne terapije nas je obiskal tudi naš štirinožni prijatelj Črt, ki so se ga otroci zelo razveselili in ga kasneje peljali še na sprehod. Na delavnici so si izdelali svojo senzorično stekleničko, kjer so lahko izrazili svojo kreativnost. Na koncu delavnice jih je stanovalec še nagradil z vožnjo z električnim skuterjem.

Nato je tako kot vsako jutro sledila skupinska telovadba, kasneje pa še medgeneracijski krompirjev piknik. Bilo je glasbeno obarvano dopoldne, ker je piknik potekal ob glasbeni spremljavi našega receptorja Rafka, stanovalca gospoda Stropnika in animatorja Matjaža, ki je zraven veselo zapel. Kuhinja pa je poskrbela za odlično pečen krompirček, ki nam je vsem šel zelo v slast.

Otrokom je bilo v ponedeljek igranje tombole zelo všeč, zato smo jo na njihovo željo v sredinem popoldnevu še enkrat  ponovili. Veselje otrok je bilo nepopisno, saj so prav vsi udeleženci dobili nagrade.

Skip to content