A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

2. medgeneracijski tabor – Torkova dogajanja

2023-07-20T10:38:33+02:00

Danes je bilo na taboru prav živahno, saj so otroci  premagali začetniško tremo in so že zjutraj vedoželjno spraševali o prihajajočih dogodivščinah novega taborniškega dne.

Po zajtrku sta diplomirani sestri Barbara in Petra otrokom predstavili službo zdravstvene nege. Otroci so izvedeli veliko novega in koristnega o osnovah prve pomoči. Naučili so se, kako se naredi obveza rane na različnih delih telesa. Delavnica povijanja s povoji je bila poučna in polna otroškega smeha. Zelo veliko jim je pomenila mini diploma, ki so jo prejeli ob uspešno opravljeni delavnici iz prve pomoči.

Za stanovalce, ki praznujejo v mesecu juliju so otroci pripravili glasbeni nastop in jim podarili svoje umetniške slike na platnih. Nato so s harmonikami obiskali tudi stanovalce po sobah in jim z glasbenim obiskom polepšali dan.

Tabor smo nadaljevali z gibanjem, in sicer smo pripravili različne športne igre za otroke in stanovalce, kjer smo se vsi dobro razgibali in nasmejali.

Za konec pestrega dne sta direktorica Nina in računovodkinja Nevenka otrokom pripravili še delavnico ličenja. Poskrbeli sta za krasne frizure, tatuje in make up otrok.

Stanovalci povedo, da so zelo veseli družbe otrok, njihove bližine in iskrivih nasmehov, zato se z veseljem udeležujejo vseh aktivnosti.

Skip to content