A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

2. medgeneracijski tabor – Ponedeljkov začetek

2023-07-18T10:36:04+02:00

Komaj smo ga dočakali. Pričel se je 2. medgeneracijski tabor v našem domu. Na tabor povabimo otroke naših zaposlenih, da pobliže spoznajo dom in delo svojih staršev. Prav tako s skupinskimi aktivnostmi spodbujamo druženje naših stanovalcev in otrok, saj se zavedamo, kako pomembno je, da lahko stanovalci predajajo svoje izkušnje otrokom in da je prav tako pomembno, da imajo otroci stik s starejšimi. Veseli pa smo tudi zaposleni, saj imamo za teden dni zagotovljeno varstvo za naše otroke in vemo, da so v dobri družbi.

V ponedeljek zjutraj smo se zbrali na recepciji doma. Otroci so bili nekoliko zadržani, ampak trema je takoj minila. Po zajtrku so skupaj s socialno delavko doma imeli »spoznavno delavnico«, kjer so drug o drugem izvedeli marsikaj lepega. Najstarejši udeleženki Iza in Zala sta postali naši pomočnici, animatorki, saj je letos otrok na taboru resnično veliko.  Led je bil tako prebit. Sledila je skupna telovadba s stanovalci v domskem parku, po telovadbi pa so stanovalci in otroci preizkusili srečo na tomboli. Po kosilu so se naši mladi obiskovalci udeležili ustvarjalne delavnice, katero je vodila naša stanovalka ga. Marjeta Zajec. Na platno so narisali risbice, katere bodo v torek razdelili tistim stanovalcem, ki v mesecu juliju praznujejo rojstni dan.

Dan smo zaključili s prijetnimi pogovori s stanovalci. Stanovalci so povedali, da so komaj dočakali letošnji tabor, saj jim je bilo lani v največje veselje, ko sta za teden dni dom napolnila otroški smeh in razigranost. Tudi sedaj z nestrpnostjo pričakujejo skupna druženja in otroški živžav.

Skip to content