A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Obisk knjižnice Vojnik in ogled kolesarske dirke Po Sloveniji

2023-06-16T14:17:06+02:00

Kadar nam je vreme naklonjeno se podamo na krajše sprehode po Vojniku z različnimi cilji, naj bo to obisk parka, trgovine, lekarne, kavarne ali kaj drugega. Sprehode omogočimo vsem stanovalcem, ki imajo željo po gibanju izven našega Doma, saj poskrbimo tudi za spremstvo stanovalcev na invalidskih vozičkih. Tako smo sredi meseca junija obiskali vojniško knjižnico in si ogledali kolesarsko dirko Po Sloveniji.

Željo po obisku knjižnice smo uresničili našim stanovalkam, ki redno berejo knjige iz naše domske knjižnice ali jo urejajo. Knjižničarka gospa Sanja nam je podrobneje predstavila delovanje knjižnice. Ogledali smo si trenutno razstavo, ki jo gostijo v svojih prostorih, in sicer o Rudolfovih iz Konjiškega. Na razstavi smo izvedeli veliko novega, med drugim tudi, da je gospod Branko Rudolf avtor vsem dobro poznane Hude mravljice. Naše druženje smo zaključili s poslušanjem in prepevanjem omenjene pesmi. Iskreno se zahvaljujemo za topel sprejem v knjižnici Vojnik.

Naslednji dan smo se stanovalci in zaposleni, ki smo spremljali stanovalce ponovno podali na sprehod po Vojniku, kjer je potekal zelo pomemben dogodek. Trasa kolesarske dirke Po Sloveniji 2023 je namreč potekala nedaleč od našega Doma, zato smo se odločili, da si jo tudi mi ogledamo. Kolesarje smo pozdravili in spodbudili z bučnim aplavzom ter dokazali, da imamo v sebi veliko športnega duha.

Skip to content