A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Praznovanje 20-letnice doma v Vojniku

2023-05-19T09:52:43+02:00

20 let je minilo, kar je dom starejših v Vojniku odprl svoja vrata in postal drugi dom za 169 stanovalcev. 20 let smo obeležili s slovesnostjo, katero bomo še dolgo pomnili.

Ob pričetku prireditve, katero je povezovala Estera Štante,  smo prisluhnili domskemu žoga bandu, kjer so stanovalci dokazali, da se s kuhalnico skuha tudi kakšna dobra pesem. Direktorica mag. Nina Mažgon je povzela, kaj dobrega je bilo v preteklosti narejenega in postavila cilje za naše delo v naprej. Ker od leta 2020 dalje oblikuje pot našega doma skupina SeneCura, nam  je voščila poslovna direktorica SeneCura Slovenije mag. Sanda Gavranovič, prav tako pa se je za dobro sodelovanje zahvalila direktorica občinske uprave Občine Vojnik, ga. Mojca  Vodušek.

Sledil je nastop domskega pevskega zbora, z veseljem smo se jim pridružili. Znani pregovor “Kdor poje, zlo ne misli” priča o tem, da je petje povezano z dobrosrčnostjo in dobro voljo. In te v našem domu res ne manjka. Za dobro voljo je poskrbel še novoustanovljeni  domski band, ki je obudil spomin na zlata leta Slovenske popevke. In prepričani smo, da njihov nastop ni bil zadnji.

Ga. Marjeta Zajec, stanovalka doma, je z nami podelila nekaj misli o življenju v domu, saj je odločitev za bivanje v domu starejših za vsakega stanovalca velika osebna sprememba in preizkušnja. Povedala je, da je tako kot večina imela tri domove – prvega s svojimi starši, nato drugega, ko je odšla na svoje z družino in otroci, njen tretji dom pa je tukaj in sedaj, ko je obdana poleg svoje družine s stanovalci in zaposlenimi. Njene besede »Prvi dom je bil lep. Drugi dom je bil lep. V tretjem domu pa sem postavila sebe na prvo mesto in uživam: v vsaki stvari, ki jo naredim, ki jo vidim in slišim.« so se nas močno dotaknile.

Direktorica Nina Mažgon  in direktorica zdravstvene nege Barbara Brečko sta na podelitvi podelilia priznanje stanovalcu g. Silvestru Koširju, ki najdlje biva v našem domu, od maja 2003 dalje. Ob 20-letnici doma sta se za požrtvovalno delo zahvalili vsem sodelavkam in sodelavcem. Priznanje pa je prejelo tudi 12 zaposlenih, ki so v domu zaposleni od leta 2003 dalje.

Na rojstnodnevnem slavju ne sme manjkati torta. Prvi kos so skupaj odrezale stanovalka, ki biva v domu že od leta 2005, ga Jožica Mirnik, direktorica  doma in poslovna direktorica SeneCure Slovenija. Zabavo smo nadaljevali ob dobrotah, katere so za nas  pripravili v domski kuhinji. Vsi obiskovalci pa so prejeli tudi darilo, izdelke, katere so izdelali stanovalci na ustvarjalni delavnici, in piškote, katere so spekli stanovalci na kulinaričnih uricah. Bilo je lepo, bilo je zabavno in bilo je čustveno, kot se za okroglih 20 let spodobi.

Skip to content