A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Obeležili smo pomembne dneve – Svetovni dan zemlje, Vseslovensko petje s srci in Svetovni dan plesa

2023-05-04T07:59:39+02:00

V mesecu aprilu obeležujemo svetovni dan zemlje, zato smo pri nas zavihali rokave in uredili naše visoke grede v parku. Najprej smo nasuli manjkajočo zemljo, nato pa zasadili zelišča in jagode. Posadili smo kar 15 različnih vrst zelišč. Ob sajenju je tekel pogovor o zeliščih, ki so jih stanovalci včasih imeli doma. Stanovalci so na različne načine prepoznavali zelišča, ki smo jih zasadili. Preizkusili smo se v prepoznavanju zelišč z zaprtimi očmi preko vonjanja in tudi okušanja.

V ponedeljek, 24. aprila, smo že drugo leto zapovrstjo obeležili akcijo Vseslovensko petje s srci in se pridružili skupnemu prepevanju slovenskih pesmi. Zbrali smo se v avli in med 10. in 11. uro in prepevali slovenske pesmi, ki so nam vsem zelo dobro poznane. Skupaj smo obudili slovensko tradicijo, se družili in se poveselili.

Svetovni dan plesa smo seveda obeležili s plesom, ki se ga stanovalci z veseljem udeležijo. Ali ste vedeli, da je za to, da praznujemo svetovni dan plesa zaslužen Slovenec? Dr. Henrik Neubauer, plesalec, režiser in koreograf je uspel prepričati mednarodni gledališki inštitut pri UNESCU, da bi rojstni dan baletnega reformatorja Jeana Gerogesa Noverra proglasili za mednarodni plesni dan. Glavni namen tega dne je, da bi pritegnili pozornost širše javnosti v spoznavanju te čudovite umetnosti. V domu radi zaplešemo ob dobri glasbi in ob tem razgibamo svoje telo, se sprostimo ter poskrbimo, da je dan s plesom še lepši.

Skip to content