A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Medgeneracijski tabor 5. dan – Zaključek tabora

2022-08-05T13:01:58+02:00

Naših pet dni druženja se je počasi bližalo h koncu.

Zjutraj so se otroci za ta dan še posebej uredili na delavnici ličenja.

Računovodkinja Nevenka je deklicam naredila frizure, same pa so si nalakirale nohtke in se pripravile na kasnejši nastop.

Nato so si ogledali dializni center OptimaMed, ki deluje v prostorih našega doma. Otroke je pozdravila vodja dializnega centra Irena Zorko in jim povedala, da naj skrbijo za svoje ledvičke in veliko pijejo.

Sledil je nastop za naše stanovalce, ki smo ga poimenovali “Pokaži kaj znaš”. Stanovalcem so se otroci predstavili s pesmijo, plesom in igranjem na inštrumente. Treme ni bilo, saj so skozi teden spoznali naš dom in stanovalce. Jurij in g. Stropnik  sta tudi skupaj zaigrala na harmoniko. Z animatorjem Matjažem in receptorjem Rafkotom, ki je zborček spremljal s kitaro, so otroci peli narodne pesmi, stanovalci pa so se jim pri petju pridružili.

Ob koncu prireditve je direktorica zdravstvene nege Barbara Brečko udeležencem tabora razdelila darilca v spomin na 1. medgeneracijski tabor v domu SeneCura Vojnik.

Tako smo zaključili naš teden. Bil je lep in nepozaben. Otroci so spletli nova prijateljstva, spoznali življenje v domu in delo svojih staršev. Naši stanovalci pa so predajali svoje izkušnje mladim in uživali ob otroški razposajenosti.

In drug drugemu so dali obljubo, da se naslednje leto ponovno srečajo.

Skip to content