A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Medgeneracijski tabor, 1. dan – stkana prva prijateljstva

2022-07-27T16:24:37+02:00

Letos smo v domu prvič organizirali medgeneracijski tabor, na katerega smo povabili otroke naših zaposlenih in jim omogočili, da spoznajo dom in življenje v njem. S taborom želimo otrokom približati starejše in jim prikazati, kako zelo pomembno je delo njihovih staršev. Pri aktivnostih so sodelovali tudi stanovalci, saj je pomembno, da imajo možnost predati svoje izkušnje mlajši generaciji.

PONEDELJEK, 26.7.2022

Otroci so se nekoliko zadržano zbrali na recepciji doma. Po zajtrku je sledila delavnica pod vodstvom socialne delavke Estere, kjer so otroci prejeli priponke s svojim imenom, katere nosimo tudi vsi zaposleni. Sledila je predstavitev otrok,  predstavitev doma, predstavitev služb v domu, predstavitev otrok stanovalcem in predstavitev trikotnika odnosov “stanovalci-zaposleni-obiskovalci”. Na delavnici so otroci izdelali plakat, ki sedaj krasi naš dom.

V domskem parku in fitnesom na prostem smo potelovadili s fizioterapevtka Urško,  sledila je tombola, česar so se razveselili tako otroci kot tudi stanovalci.  Animator Matjaž je poskrbel, da so prav vsi udeleženci tombole prejeli lepa darilca.

Kosilo je bilo odlično, vodja kuhinje je zagotovil, da bomo čez cel teden deležni njihovih dobrot.

Ob zaključku dneva smo se družili s stanovalko ga. Marjeto Zajec, ki je otrokom predstavila svojo življenjsko zgodbo ter skupaj z njimi in s pomočjo delovne terapevtke Sanje smo za spomin izdelali dišeča darilca iz sivke.

Stkala so se prva prijateljstva :)

Skip to content