A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Utrinki iz SeneCura Dom starejših občanov, Vojnik

2020-05-11T16:52:30+02:00

Po dveh mesecih stroge izolacije in prilagajanja življenja v hiši, je v naš Dom končno posijal sončni žarek, ki sta nam ga v obliki čudovito odpete pesmi to soboto poklonila Alenka Gotar in njen  mož Anže Šuštar. Verjamemo, da je njun in s tem tudi »naš glas« v sobotnem dopoldnevu zadonel in odmeval širom Vojnika in prav je tako.

Vrhunska glasbenika sta v teh, posebej za stanovalce domov za starejše zelo težkih časih, z glasbo osrečila, popestrila dan  in vlila upanje v normalizacijo življenja v hiši vsem nam, stanovalcem in zaposlenim. Tokratni koncert v atriju, na notranjem dvorišču doma je potekal po strogih pravilih, ki se jih stanovalci in zaposleni disciplinirano držimo, kajti le tako smo uspeli zdržati do današnjega dne brez okuženega stanovalca in zaposlenega.

V uvodu koncerta sta nas in stanovalce z vzpodbudnimi besedami nagovorila  direktorica doma Breda Božnik in župan občine Vojnik, Brane Petre, ki je dom nazadnje obiskal v začetku leta, moramo pa povedati, da je bil ves čas epidemije zelo skrben in je redno kontaktiral z vodilnimi doma in se informiral o stanju in potrebah v njem. Prav direktorica pa je poskrbela, da sta nas glasbenika obiskala, saj je z Alenko Gotar in Anžetom Šuštarjem v prijateljskih odnosih. S širokim nasmehom in iskrivim pogledom je obljubila, da bomo s podobnimi dogodki nadaljevali tudi v bodoče.

Sledila je ura razvajanja s slovenskimi zimzelenimi in svetovnimi glasbenimi uspešnicami, ni manjkala niti pesem »Slovenija, od kot lepote tvoje«, ki smo jo glasno pomagali zapeti vsi zaposleni in stanovalci, prisotni na koncertu. Lepo je, ko se balkoni in okna doma spremenijo v avditorij, potka v park doma v oder, vse pa je napolnjeno z veliko mero pričakovanja in pozitivne energije. Ob čudovitih melodijah je marsikomu zaigralo srce in se tudi orosile oči. Prav to smo po teh mesecih stroge izolacije še kako potrebovali.

S ponedeljkom dom odpira svoja vrata najožjim sorodnikom naših stanovalcev, vsi pa upamo, da bomo počasi, vendar previdno, naposled lahko ponovno zaživeli in zadihali tako, kot je to bilo pred epidemijo korona virusa.

Dom SeneCura Vojnik ponovno živi! In čudovito je biti človek do ljudi…

Elči Gregorc

Skip to content