A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Obvestilo svojcem

2020-12-14T08:43:25+01:00

Spoštovani svojci,

situacija v povezavi s covid-19 v SeneCura Dom starejših občanov Vojnik se umirja. Trenutno ne beležimo večjega porasta novih okužb, temveč zgolj posamične, ki jih pravočasno zaznamo in ukrepamo skladno z vsemi zahtevanimi protokoli. Ukrepi, ki jih izvajamo in se jih dosledno držimo vse od prve okužbe delujejo. Trenutna situacija je 42 okuženih stanovalcev, od tega jih je 14 v bolnišnični oskrbi, 15 pa jih je vse od pojava okužbe v naši hiši pa do danes preminulo, z izjemo ene osebe, v bolnišnici. V bolniškem staležu imamo zaradi okužbe 14 zaposlenih. Situacija je še vedno zelo resna in terja veliko mero odgovornosti tako na strani zaposlenih, kot stanovalcev in tudi njihovih svojcev. Vesela in spodbudna novica pa je, da je 32 stanovalcev že ozdravelo in so se po večini že vrnili v svoje sobe.

Življenje in delo v hiši sta še vedno prilagojena, se pa naravnavata na trenutno bivanjsko okolje (rdeča, siva ali bela cona) in zdravstveni status stanovalca (zdrav, okužen, ozdravljen).

Ker se zavedamo pomanjkanja in pomena socialnih stikov in pomena njih tudi v tem predprazničnem času, s tem tednom ponovno omogočamo obiske. Obiski bodo potekali koordinirano, pod določenimi pogoji in ukrepi, zato vas vljudno prosimo, da kontaktirate socialno službo, kjer boste dogovorili termin, način in trajanje obiska.

NAROČANJE NA OBISKE: pon-pet od 9.00 do 10.00 na tel. številko: 051 344 918

Prosimo, da se zaradi narave dela in velike obremenjenosti zaposlenih držite določene ure.

Prav tako že vse od začetka prejšnjega tedna ponovno sprejemamo pakete za stanovalce. Le te oddamo po prejemu za 72 ur v karanteno, nato jih razdelimo naslovnikom. Glede na to vas prosimo, da ne prinašate hitro pokvarljive hrane. Paket, ki mora biti v dveh vrečkah, na katerih je čitljivo izpisano ime in priimek stanovalca ter datum oddaje, oddate na pripravljen voziček pred vhodom v stavbo ob določeni uri.

SPREJEM PAKETOV: vsak PETEK dopoldan od 10 – 11 ure, popoldan od 16 – 17 ure;

Računamo na vašo pomoč pri upoštevanju organizacije, logistike in ukrepov pri obiskih in oddaji paketov, kajti brez tega organizacijsko in kadrovsko ob soočanju s covid-19 v hiši, ne bomo zmogli.

Smo na poti tako želene in pričakovane normalizacije bivanja v naši hiši, upamo in srčno si želimo, da bi bili do Božičnih praznikov že vsi zdravi. V ta namen že pripravljamo praznično vzdušje, saj ne bomo dovolili, da bi obstoječa okužba ohromila najlepši čas v letu, pripravljamo pa vam tudi presenečenje!

Spoštovani svojci, računamo na vas, na vaše razumevanje in strpnost ter se vam zahvaljujemo za vse dobre misli in želje, ki nam jih nekateri posredujete. Podelimo jih med zaposlene in prav vsaka šteje! Ob vsej utrujenosti in kdaj tudi čustveni prizadetosti zaradi občutka nemoči v dani situaciji, nam z vašimi sporočilci dajete moč, zagon in zavedanje, da smo na pravi poti!

Lepo vas pozdravljamo iz Vojnika!
Direktorica:
Breda Božnik l.r.

Skip to content