A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Obvestilo svojcem

2020-11-30T08:45:27+01:00

Spoštovani!

Rastoča problematika s covid-19 v naši državi, se izkazuje tudi v SeneCura Dom starejših občanov Vojnik. Z veseljem sporočamo, da smo v začetku tega tedna popolnoma zaprli rdečo cono na mansardi, saj so stanovalci že ozdraveli. Hkrati vas obveščamo, da smo bili s koncem prejšnjega tedna, o čemer smo vas že obvestili, zaradi ponovnega vdora okužbe v belo cono, primorani vzpostaviti nov oddelek rdeče cone v nadstropju levo in v pritličju levo, nadstropje desno pa zaradi sumov na okužbo obravnavamo kot sivo cono. Trenutno imamo v hiši 35 okuženih stanovalcev, 8 njih je v bolnišnični oskrbi ter 8 okuženih zaposlenih. Danes smo s pomočjo CZ postavili kontejner, ki bo služil kot filter za zaposlene, ki skrbijo za okužene, da jim ob njihovi požrtvovalnosti in prizadevnosti omogočamo čim varnejše delo.

Vsi svojci oz. zakoniti zastopniki ste bili v primeru okužbe, suma na okužbo ali v primeru premestitve stanovalca nemudoma obveščeni. Zdravstvena služba in domska zdravnica budno spremljata zdravstveno stanje vseh stanovalcev in zaposlenih. Tako bo tudi v bodoče. Redno tedensko se poslužujemo hitrega testiranja in vzporednega PCR testiranja v primeru pozitivnega rezultata hitrega testa. Prav tako imamo dovolj ustrezne in certificirane zaščitne opreme.

Informacije o počutju in zdravstvenem stanju stanovalcev lahko pridobite po telefonu pri odgovorni DMS oz. domski zdravnici. Za vse ostale informacije vam je na voljo socialna služba.

Primarni cilj dela v naši hiši je preprečevanje nadaljnjega vnosa in širjenja okužbe ter zdravstvena in socialna oskrba vseh stanovalcev, zato je delo in življenje temu prilagojeno.

Spoštovani svojci, želimo vam podati informacijo, da je za vse stanovalce v okviru danih možnosti dobro poskrbljeno. V večini razumejo resnost situacije, je pa res, da vas pogrešajo, kakor pogrešajo tudi stik z zunanjim svetom.

Glede na situacijo, ki ji kar noče biti konca, bomo tekom naslednjega tedna vzpostavili poseben sistem obiskov o čemer vas bomo naknadno obvestili. Prav tako bomo od ponedeljka 30. 11. 2020 dalje ponovno omogočali oddajo paketov za stanovalce, ki niso nameščeni v rdeči coni, po posebnem urniku in protokolu, za katerega vas že sedaj vljudno prosimo in vas pozivamo, da se ga držite, saj ima za nas to velik organizacijski pomen.

ODDAJA PAKETOV: vsak PETEK dopoldan od 10 – 11 ure, popoldan od 16 – 17 ure;

Paket, ki mora biti v dveh vrečkah, na katerih je čitljivo izpisano ime in priimek stanovalca ter datum oddaje, oddate na pripravljen voziček pred vhodom v stavbo ob določeni uri. Paket bomo pustili v karanteni 72 ur in ga bomo šele po preteku le teh izročili stanovalcu, zato vas prosimo, da ne prinašate pokvarljive hrane.

Računamo na vaše razumevanje in strpnost ter se vam zahvaljujemo za vse dobre misli in želje, ki nam jih nekateri posredujete. Prav vsaka šteje! Prav tako računamo na vašo pomoč pri upoštevanju organizacije ter logistike napovedanih obiskov in oddaji paketov, kajti brez tega organizacijsko in kadrovsko ob soočanju s covid-19 v hiši, ne bomo zmogli.

Lepo vas pozdravljamo iz Vojnika!
Direktorica:
Breda Božnik l.r.

Skip to content