A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

OBVESTILO O OBISKIH V DOMU IN IZHODU STANOVALCEV

2022-12-20T13:40:16+01:00

Spoštovani,

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je dne 03. 07. 2020 pozvalo vodstva zavodov institucionalnega varstva starejših, da ustrezno ukrepajo glede na epidemiološko sliko v lokalnem okolju. V SeneCura Dom starejših občanov Vojnik bomo zaradi naraščajočega števila okužb z virusom COVID-19 na območju Celja in okolice ter na podlagi dogovora vseh slovenskih domov v lasti SeneCura z dne 06.07.2020, pričeli izvajati ukrepe, ki veljajo od 07.07.2020 dalje in vse do preklica in s katerimi želimo zmanjšati tveganje okužbe v domu. Verjamemo, da nam boste pri tem pomagali z razumevanjem in doslednim upoštevanjem ukrepov ob obiskih.

Izhodi stanovalcev

Stanovalci lahko prosto odidejo iz doma na sprehod v okolici Doma. Obiski trgovin, lokalov, pošte ter obiski v domače okolje niso priporočljivi oz. so možni le v dogovoru z osebjem. Pri tem je potrebno upoštevati vsa priporočila NIJZ in ohranjati priporočeno razdaljo in nositi zaščitno masko.

Obiski v Domu

Svojci se za obiske v našem Domu predhodno najavite s klicem na kontaktno številko 051 344 918, vsak dan od ponedeljka do petka med 8.00-10.00 uro. Nenajavljenih oz. nepotrjenih obiskov ne bomo sprejemali.

  • Obiski so omejeni na 1 odraslo (starejšo od 14 let) osebo na stanovalca na teden, v času med 10.00 in 14.00 uro (nepomični stanovalci) oz. med 10.00 in 17.00 uro (pomični stanovalci).
  • Obiski so dovoljeni le zdravim osebam. Prosimo, da ne pridete na obisk 14 dni po vrnitvi iz dopusta v regijah, kjer je tveganje za okužbo povečano oz. ste bili v stiku z osebo, ki je imela znake okužbe.
  • Ob prihodu se obvezno prijavite na vstopni točki pred domom, kjer vam bomo izmerili telesno temperaturo, prejeli boste zaščitno masko, si razkužili roke in podpisali ustrezno izjavo.
  • Za obiske pomičnih stanovalcev sta predvideni dve točki pred vhodom v dom. Nepomičnim stanovalcem je namenjena točka 3 (vhod iz parkirišča).
  • Prosimo, da med obiskom upoštevate vse varovalne ukrepe- posebno vas opozarjamo na primerno distanco (>1,5m). Izjema je obisk stanovalca, ki fizične distance ni sposoben upoštevati oz. razumeti (npr. pri demenci)- v tem primeru boste prejeli dodatna navodila glede zaščite pred okužbo.
  • Čas obiska moramo do nadaljnjega omejiti na 30 minut, zavoljo zahtevnih organizacijskih in higienskih ukrepov, ter tudi zato, da bomo lahko omogočili obiske vsem stanovalcem.
  • Stanovalcu lahko prinesete vakuumsko pakirane stvari (čokolada, kava, robčki,..) ali sveže sadje. Hranili jih bomo 72 ur in jih šele nato predali stanovalcem, sadje pa bomo oprali in ga nemudoma izročili naslovniku.
  • Ob morebitnem neupoštevanju ukrepov si pridružujemo pravico prekiniti obisk.

                                                                                  OSTANIMO ZDRAVI!

                                                                                                                       Direktorica:

                                                                                                                      Breda Božnik

Skip to content