A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Pismo svojcem

2020-05-13T10:47:38+02:00

Spoštovani svojci,

za nami je velika noč, praznik veselja in upanja ter praznik, ko se skupaj zbere vsa družina. Vsako leto je bilo v našem domu v tem času še posebej veselo, ko so naše stanovalce obiskali svojci in prijatelji. Letos  pa je za vse nas leto velikih preizkušenj. Med ukrepi za preprečevanje prenosa okužbe je tudi omejitev obiskov svojcev. In če vedno poudarjamo, da je za dobro počutje stanovalca pomembno dobro medsebojno sodelovanje v trikotniku, ki ga poleg stanovalcev sestavljamo zaposleni in svojci, je v času, ko se je življenje, kot ga poznamo, ustavilo, to sodelovanje  okrnjeno. Močno vas pogrešamo.

Vendar življenje v našem domu teče dalje in sporočamo vam, da se stanovalci dobro počutijo. V skrbi zanje upoštevamo vsa navodila za preprečevanje širjenja koronavirusa. Vsa dosedanja testiranja, ki smo jih opravili pri stanovalcih, so bila negativna  in upamo, da tako tudi ostane.

Stanovalcem smo v preteklih dneh omogočili, da pokličejo svojce preko videoklica. Tovrstni trenutki so bili še posebej čustveni. Mnogi ste v prejšnjem tednu obljubili našim stanovalcem, da ko bo čas za druženje, se bo najprej zbrala vsa družina in boste skupaj pojedli velikonočni žegenj, pa tudi če bo meseca junija. Veliko nam pomeni, ko slišimo vaše besede spodbude, da bo vse v redu, ker so v varnih rokah in dobri oskrbi. Hvala, ker nam zaupate. Mnogokrat pa so med pogovorom naši stanovalci tolažili svojce, da naj jih ne skrbi, saj so v svojem življenju in predvsem med vojno prestali še kaj mnogo hujšega. No, eden izmed pogovorov med mamo in njenim sinom pa se je pričel zelo prisrčno, saj je gospa najprej opazila, da je sinu zrasla brada. Kljub prepričevanju, da ne hodi v službo in ga nihče ne vidi, ji je moral “na daljavo” obljubiti, da bo ob naslednjem klicu “urejen”.

Stanovalcem bomo še naprej omogočali videoklice in jih dnevno počastili s kavo z veliko smetane, kar jim je v posebno veselje. Pred nami so lepi dnevi, zato smo se dogovorili, da bomo v parku izvajali telovadbo in tja pospremili tudi stanovalce, ki niso samostojni pri gibanju. Seveda ob upoštevanju varnostne razdalje. Zaposleni bomo prilagodili urnik dela, in se v druženje s stanovalci in sprehodi, vključili tudi zaposleni iz administracije.

Važno je, da nas pogreje toplo spomladansko sonce in nam vlije nove moči za naprej. Za dobro voljo pa bo naš stanovalec vsak dan v parku zaigral tudi na harmoniko.

Otroci in vnučki naših zaposlenih bodo v prihodnjem tednu za stanovalce narisali risbice ali napisali kakšno spodbudno misel. Veseli bomo, če se boste pridružili naši akciji. V domu imamo kar nekaj stanovalcev, ki nimajo svojcev in jim bo risbica vašega otroka ali vnučka polepšala dan. Na kuverto napišite “za socialno delavko” in poskrbeli bomo, da bodo risbice prišle v prave roke.

Ne vemo, kako dolgo bodo še potrebni izolacijski ukrepi, vendar na nivoju skupine SeneCura intenzivno iščemo rešitev tudi za ta izziv.

Seveda vsi upamo, da se čim prej vidimo in da se naš trikotnik ponovno sklene. Do tedaj pa vas bomo  o dogajanju v domu redno seznanjali preko naše spletne strani. V imenu naših stanovalcev in vseh nas zaposlenih vas lepo pozdravljamo in želimo, da tudi vi ostanete zdravi.

Estera Štante

Dokumenti:

Skip to content